drömmar

Har jag haft i överflöd denna natt. Har jag kanske jämt iofs men denna gång minns jag många av dem.

* gammal fin SMS-dröm. Denna har jag lärt mig hantera nu, vet vart jag ska springa så jag kan få slut på den så snabbt som möjligt.

* en annan dröm om kärlek. jag konstaterar själv i drömmen att detta är fel fel fel. Inte ofta man bryr sig om hur man agerar i en dröm men just detta är väldigt fel, till och med i en dröm.

* Suttit på en lektion i matte E. Detta räcker egentligen för att göra det till en mardröm men efter att ha räknat ut lite rotationvolymer så övergår mattelektion i något som liknar ett columbine-drama. Så det blir till att förska överleva.

*Kvällen roligaste dröm var den sista. Av någon annledning är jag på middag med en synskadad familj. Det börjar med att jag räknar ut deras synskada till 1,3 hektomiligram (vilket var helt logiskt i drömmen) Hela familjen blir glada och konstaterar att "det är inte värre än så då" Sen säger sonen att "men du skulle se farfar" varpå dottern svarar "va? har du sett farfar?"... helt underbart vilken humor man kan bjudas på när man drömmer.

Den ultimata utmaningen kvarstår fortfarande. Att fråga någon hur det känns att vara en karaktär i min dröm. Jag har iofs nyligen frågat en "vän" till mig i en dröm nyligen. Svaret blev att "du vet ju att jag finns i alla fall"

nostalgi

Läser gamla msn-konversationer från en inte allt för avlägsen tid.

Skrattar mig igenom de flesta. Får en sugande magkänsla av andra.

-fan johan
-mm
-skrattar vi åt det här om 10 år tror du?
-om 10 år? definitivt
-väck mig om 10 år i så fall


nkpg igen

Framme sen många timmar tillbaka.

Det tar inte längre tid än att gå upp för kungsgatan innan man känner att man är hemma igen. Bakom axeln sveper någon förbi. Jovisst är man hemma igen. Och visst är allt som det bör vara.

Så mycket tankar i huvudet just nu, Daniel och John-Fredrik sitter och tittar på film. Jag orkar inte riktigt fokusera just nu så jag sitter här istället. Funderar. Ältar återigen massa dumma saker jag gjort senaste månaden. Det blir inte bättre av det, det vet jag. Men det kan ju faktist inte bli värre heller. Ett förlåt betyder kanske inte någonting, hundratusen förlåt gör förmodligen ingen nytta det heller. Men trots det är det det enda ord jag känner för just nu. Ett enda stort förlåt. Kan tid läka sår? eller rättare sagt kan tid läka dessa sår? Kanske inte. Förmodligen inte. Med all säkerhet absolut inte.

Jag vet att jag gjort fel. Det kan väl aldrig vara fel att börja göra rätt igen?

nkpg

Då väntar några dagar i Norrköping. Känns skönt att inte veta när det bär av "hem" igen.

Min bruna hy framhäver mitt blonda hår på ett fint sätt, det insåg jag igår. Tänk om man skulle skaffa sig lite hårprodukter. Och för alla ni som undrar så har jag fortfarande skitont i revbenen.

bilddagbok

Jag har skaffat en bilddagbok, vet inte riktigt varför. Är det någon som är nyfiken så finns den här.

Annars gör mina revben mer ont än vad de gjort tidigare, det är riktigt plågsamt bitvis. Och detta måste vara fjärde eller femte inlägget i rad när jag nämner mina revben. Rekord?

Men jag ska inte klaga, inte alls. För just nu lyser solen mig verklien rakt i ansiktet. Det är nästan så jag glömt bort hur det känns, även att det inte alls var länge sedan sist. Jag trodde inte att det skulle kännas såhär igen... inte så snabbt.


sun & light

Det har fastnat färg på mig. Solen har gjort sig påmind.

En hel dag har jag spenderat ute på Gunnarsö, något som brukar betyda sol och bad, eller bara sol i mitt fall. Tillsammans med Erik och Sokol har jag idag glassat mig i solen i inte mindre än 4 timmar. Resultat ser man direkt och om bara vädret tillåter blir det en likadan dag i morgon.

Gunnarsö, jag tror att namnet kommer från någon som hette Gunnar... som ägde ön eller nått... fast det är ju bara en teori.

I helgen ska det bli fotboll för hela slanten, David kommer hem till stan och han ska besegras. Kommer bli en hård och brutal helg, hoppas mitt revben står pall. Det blir nog till att bita ihop. Sen bär det av upp till Norrköping nästa vecka, skönt att komma härifrån några dagar.

Saker går snabbt nu, jag nappar på varje impuls. Och igår förlorade jag på poker, så går det när man inte får blanda hur man vill.

Pace is the trick!

Jacob är en hård jävel

Interpol sjunger att "pace is the trick"

Jag tror jag fattar. Idag har det hänt i princip ingenting. Jag har stundtals haft sjukt ont i revbenen. Men annars har det varit en stilla dag. Vilket är illa illa. När inget händer tvingas jag att umås med mitt eget huvud, något jag inte gärna gör just nu.

Sitter helt stilla, tittar med tom blick upp i taket. Ett minne fladdrar förbi, ett gammalt minne, cirka ett år. Jag minns ett dåligt skämt och skratten som följde efteråt. Jag ler för en kort stund. Pang! Leendet försvinner. Fram kommer istället Nuet.

Just ja, vi är inte vänner längre. Och varför är det så? Just ja, jag har varit dum i huvudet. Kan man ta tillbaka dumma saker man sagt? dumma saker man gjort? saker man gjort i sorg och inte menat? Jag vill att det ska gå. Men verkligheten är en grym plats ibland. Jag är så ledsen för allt...

Då slår man på TVn. Jacob Hårds röst förklarar att Emma Gren klarat 1,91 i damernas höjdhopp. det var ju bra, annars får vi sätta ett stort frågetecken för hennes medverkan i OS, berättar han. Att höra Joacob Hårds röst skänker mig någon form av trygghet ikväll, likt modersmjölk för en nyfödd. Och snart ska man till Norrköping.

Pace is the trick, så länge du ockuperar huvudet med oväsentligheter fungerar det.

revben

En mycket bra gårdag skulle avslutas med lite fotboll.

Efter en glidtackling så fick jag Victor (som inte är en liten pojk) över mig. Det var läskigt att höra hur det knäckte till i revbenen. Så nu går man omkring och har ont, varje andetag känns, de går inte att vända sig i sängen när man ska sova. Kort och gott, det gör ont när revben brister. 

fotboll

Har varit iväg och sparkat boll ikväll. Återigen kom suget efter att spela med naffi i höst och tanken på ett KSM-lag känns lockande. Vad har vi för talanger på KSM då? Dessa kan jag på rak arm.

Simon -
Urkraft från de småländska skogarna. Kan faktist spela på riktigt och sånna kan behövas i ett lag.
Daniel Odén - Efter att ha sett honom spela i parken i våras är han given i backlinjen. Ingen motspelare kommer vara i närheten av bollen, och det är inte daniel heller, motståndarnas ben däremot. Där brukar han hålla till.
Salle - Kommer med genom kvotering.
Tobias - Från åtvidabergs talangfabrik. Kanske är han lite för cool för sånna här tillfällen. Har en fin vänsterfot som han använder lika ofta som han använder hårprodukter.
Aner - Bosnisk Bulldoser, någon måste ju göra mål också.
Pekka - Har man spelat i Häcken så har man krav på sig. Frågan är dock om pekka inte väljer spel i norska ligan. Och är han kanske för snål för att betala naffi-avgiften?
Jag - osnabb, osmidig, otränad. Men med massa hårprodukter och smörpassningar på lager.

Det finns med säkerhet fler talanger som gömmer sig på spetsen våning 6. Den stora frågan är väl vem fan som ska stå i mål? Ramsten?

Övrigt: har precis beställt Interpols tre skivor. Depresion på skiva. YES!


magic do happen

Världen är vacker ibland. Människor kommer in i ditt liv, människor lämnar det. Några stannar för evigt i mitt hjärta. Oskarshamn kan vara vackert. Avsked kan vara vackra. Klyschor styr mitt liv just nu.


#2 - trolleri

Javisst! Mitt trolleri är något som verkligen ger ljus i tillvaron.

Nämner det inte alltför ofta här på bloggen nuförtiden men trotts det så håller jag fortfarande på för fullt och trollar. Igår plockade jag fram kortleken då jag var nere vid hamnen. Efter några trick så var det någon som ville att jag skulle komma till Mariannelund och trolla för 700 kronor. hmmm, för emil och griseknoen möjligen? (jag vet, lönneberga) Jag valde att ta personens nummer och sedan tappa bort det lite snyggt. Som trolleri.

Man får se vad som händer. Kanske kan ta några trollerijobb detta år. Om något erbjudande dyker upp.

#1 - vänner

Nu ska vi andas morgonluft. Saker som är gjorda går inte göra ogjorda hur mycket man än vill. Jag är ledsen för mycket, men nu måste det gå framåt. Och det finns som tur är mycket som gör morgondagen värd att vänta på. Tänkte börja med det kanske mest självklara, mina vänner.

De finns där och de har tyvär fått stå ut med mycket från min sida de senaste månaderna. Jag har satt dem åt sidan, ibland omedvetet men det är något man ska akta sig för. Som tur är har de funnits där när jag behövt dem. Marty, Victor - tack!

I norrköping har jag en del när allt kommer omkring och snart får jag träffa dem igen. Daniel, Simon, Tobias, Aner, Pekka, Martin, Anti, DV. Det kommer en höst och den behöver inte bli mörk och kall. Jag tror den kommer bli mycket bra.

hål i hjärtat

Smärtan hittar dig alltid.

Det spelar ingen roll var du gömmer dig. Du kan gömma dig i din kortlek, du kan gömma dig på en fest, du kan gömma dig bland kompisar som slaktar varandra i ett TV-spel du inte kan uttala namnet på. Vill den åt dig, då hittar den. Du är helt försvarslös mot den, det finns ingen annledning att kämpa emot, det är bara låta tårarna börja rinna igen och hoppas att de kanske ska ta slut. För du har förlorat någon och tårarna bekräftar det.

Det underbara som försvann. Någon sa att den älskade dig, någon sa att du var den rätta, någon sa att du var den enda. Orden snurrar i ditt huvud, dina minnen av allt som var underbart förvandlas till bilder ur någon annans liv. Den underbart naiva känslan av att du var värd något. Tårarna kommer igen. För du har förlorat någon du älskar och tårarna bekräftar det.

Alla vackra ord. Någon ville vara din vän för livet. Du ville vara någons vän för livet, alltid skulle ni hålla ihop. Tårarna kommer igen. För du har förlorat en fantastisk vän och tårarna bekräftar det.

Tiden får läka hur många sår den vill, denna person går inte att ersätta

För jag har förlorat dig och tårarna bekräftar det.

kubbkubbkubb

Igår ägde ett prestigefyllt kubbslag rum på vår gräsmatta, det var jag och min syster som gick en "hård" match mot vår kära moder och krister. Efter en snöplig förlust i första matchen så vann vi sedan två raka och kunde därmed tittulera oss mästare. Jag är i bra form nu... och i bra slag... allt känns lite för bra.


daniel & lena

Har varit och hälsat på daniel och lena i högsby, inte riktigt som det var tänkt från början men det blev ändå ett trevligt besök med pizza, chips, b-cola och elaka flickor (mean girls). Känns skönt att få känna att man fortfarande har vänner att återvända till i Norrköping om en månad.


offshore race party 2008

Detta gick att läsa i Oskarshamnstidningens nätupplaga. Har inte sett själva papperstidningen än. Bilden är tydligen med där också, samt ett uttalande, hoppas att det är det vittsigga jag sa om Mix Megapol.l.

RSS 2.0