Att döda en vinare

Alkolismen har ingen lag, inte på en söndagsnatt i alla fall.

Jag och Aner har idag slagit någon form av rekord, vi har på vattentornets tak klockan 01.45 en måndag öppnat en vinare... genom att slå den stenhårt i betonggolvet. Vad ska jag säga? Jag är inte stolt, men nöden har ingen lag.

Nu hoppas jag att den smakar bra.


Nattmagi #2

Nu är det natt igen, mörkt och kallt.

Det känns inte som att jag behöver motivera nedanstående val. Det blir knappt bättre.

#2: Joy division - Love will tear us apart

Möte med Gabriel

Igår satt jag i ett litet möte angående mitt filmprojekt.

Så värst mycket nytt blev dock inte sagt, det vi kom fram till var det att det vore snyggt om de olika trollkarlarna befann sig i olika miljöer i filmen, en tanke som hela tiden funnits där. Annars så ska jag till nästa vecka presentera ett hyfsatt utförligt manus... vilket jag planerar att skriva på fredag.

Förhoppningsvis blir det mer feedback nästa vecka.

Live och vid liv trots allt

Jepp, jag är vid liv även efter denna helgs äventyr. Det hela kunde dock ha slutat i ett parkeringshus i närheten av Stockholm.johan03

Som tur är besitter jag ett stort lugn och förmåga att tänka kreativit även i pressade situationer och det var kanske det som räddade oss där i parkeringshustet natten till söndag. Nä, nu ska jag inte överdriva, det finns det andra som gör så mycket bättre... men trots allt, jag är vid liv även efter mitt livs första besök i världsmetropolen Hölö, ett mycket trevligt besök... tack för allt!

Annars så känner jag väl nu efterhand mest att nu kanske våren är här på riktigt, halva mars har passerat och nu vågar jag nog hoppas på sol i fortsättningen, eller i alla fall ingen snö. Helt plötsligt insåg jag hur mycket denna våren kan föra med sig... förväntningarna stiger. 

Nattmagi #1

Fick just en sån lust att fortsätta hylla min favorittid på dygnet.

Har ni varit med om att ni suttit uppe någon natt och lyssnat på musik och helt plötsligt hittat en låt som bara växer och blir sådär olidligt bra just på natten? Det har jag, väldigt många. Därför tänkte jag nu inleda en följetång där jag tipsar om just den där magska nattmusiken.

#1: Interpol - Next exit

Natt

Fy fan vad jag älskar nätterna. Allt blir så mycket roligare, allt blir så mycket mer laddat. Det kan vara allt från att sitta i en bil en lördagnatt och bara driva omkring till att sitta med sin granne en måndagnatt och se på en film och sedan långsamt låta tittande glida över i galenskap.

Detta är precis vad jag gjort de senaste dagarana, natten är min tid på dygnet, har jag sagt det? Det har jag säkert, men det gör absolut inget, det tål att upprepas. Klockan är dock 02.32 och frågan är om man inte borde lägga sig för att sova.



Eller... jag blir nog uppe en stund till...

Scouting

Tror jag drabbats av en yrkesskada.

När jag befinner mig på diverse uteställen så börjar jag omgående att scouta stället. Vem är med vem? Vilka är bäst lämpade som eventuell publik? Vilken är lokalens mest optimala plats för några korttrick.

Allt detta går jag igenom även om jag bestämt mig för att inte trolla något under kvällen. Yrkesskada? Förmodligen! Även om jag inte har det som yrke utan mer som hobby... så hobbyskada får vi väl kalla det.

Produktionsdagboken, första inlägget

Som jag nämnt i ett tidigare inlägg så kommer jag ni i vår att arbeta med en film som berör ämnet trolleri. Hur arbetet går kommer du att kunna läsa här. För att lättare hitta inläggen som berör detta område kan du klicka på "produktionsdagbok" i kategorifältet.

Nåja, vad har hänt hitills? En hel del faktist.

*Två trollkarlar har tackat ja till att ställa upp i filmen vilket jag är evigt tacksam för. En av dessa är ingen mindre än Tomas Andersson, mer känd som Tim Star. Tomas är även han medlem i MIC och han är den bäste trollkarl jag har träffat, när han sätter igång med sina kortkonster så står man bara bredvid och gapar... FANTASTISKT!

* Jag har även fixat så att Martin Arwidsson är ansvarig för den musik som kommer att användas i filmen. Det kommer bli härligt med specialskriven musik.

*Inspelningen är planerad att äga rum under april månad. Detta låter jag vara lite flytande då man aldrig vet när folk har tid att ställa upp, det är ju trots allt människor jag arbetar med.

Vad ska göras?

Så jävla mycket, påminn mig inte.

Milstolpe

Vilken underbar känsla!

Idag blev jag officiell medlem i MIC (Moderna illusionisters cirkel) de sista pappren blev klara. Annledningen till att detta är en milstolpe är att jag nu kan titulera mig trollkarl/magiker... vilket jag iofs gjort sedan jag lyckades trolla in i föreningen, men nu är det alltså även officiellt.

Detta var något jag inte trodde för nio månader sedan när jag bästämmde mig för att verkligen försöka satsa. Tanken var då mest att kanske lära mig några trick så jag kan underhålla mina kompisar. Dett är en fantastisk morot att lära mig ännu mer och bli så bra som möjligt.

Fredag, fest, kort och massa annat

Okej, det här kommer bli väldigt osammanhängande men jag känner att det är några saker jag måste få ta upp. Sen får ni naturligtvis säga vad ni tycker också.

* Jag har upptäckt, till min stora förtjusning, att mitt "pass" (något som kan användas i ett korttrick) är väldigt bra. Till och med bätrre än vad John Houdi lyckas prestera i denna video från... typ 500 år sedan. kolla här! OBS, han kallar det inte för pass utan för "snabb kupering"... och ja, detta säger jag mest bara för att provocera, jag tycker John Houdi verkar vara en väldigt skön kille/medelålders man. Han skriver i vilket fall som helst en intressant blogg som du kan hitta här.

* i torsdags så testade jag ett av mina "nyinövade" trick (hoppas det finns ett ord som heter så) och det gick inte riktigt som jag tänkte mig. Tricket fungerade perfekt fram till den sista lilla överaskningen. När de fyra "framtrollade" korten ligger på bordet, kort som åskådaren tror är kungar, ska visa sig vara fyra stycken ess. DÅ, av någon outgrundlig annledning (förmodligen alkohol) visar det sig att det är tre ess och EN kung. Min reaktion blir följande "Ojda, här skulle det vara fyra ess, men ni är väl imponerade i alla fall"... vilket de var.

*Ikväll har vi haft en trevlig kväll här i mitt kära vattentorn (jepp, jag bor i ett sådant) och jag hade tänkt bjuda på lite bilder. Håll till godo!



Kan ju förklara att jag alltid är lika skeptisk när jag hittar åskådarens valda kort "kan detta verkligen vara rätt?"

RSS 2.0