lycka

Jag sitter och tänker tillbaka. På de senaste två månaderna. För det är faktist två månader sen.

Jag minns allt det där så tydligt, ett slags mentalt fotografi som aldrig kommer suddas ut. Vi satt på en soffa, helt plötsligt var allt på riktigt. Just i det ögonblicket minns jag hur några andetag av osäkerhet gick genom mig. På något sätt hade jag aldrig trott att de ord som yttrades där, bara några centimeter från mitt öra någonsin skulle yttras. Jag minns mitt svar, jag minns att det inte kändes som om jag var där, utan som om jag var en passiv åskådare som bara observerade vad som var mitt livs viktigaste ögonblick. Jag var rädd, rädd för vad jag ställt till med. Rädd för vad som skulle komma.

Det som hände hände, det gick inte så bra. Tiden läker alla sår?

Att allt det där skulle komma tillbaka en dag i sena maj trodde jag inte heller. En parkbänk, mängder av fulla studenter cirkulerade runt oss. Jag tror i alla fall det, jag är inte säker. Det kan ha varit helt folktomt, för just då känndes det som om det bara var vi i hela världen.

Jag vet inte vart jag vill komma med det här inlägget, jag vet itne ens om jag vill komma någonstans alls. Jag tror att jag bara vill säga att jag är nöjd med att vara precis här, precis nu. Jag behöver inte komma någonstans. För jag tror inte saker kan vara bättre än vad de är just nu.

Jag är lycklig.


måndag


dagen d

Den dag jag aldrig trodde skulle komma är här.

Om några få timmar åker jag iväg mot hultsfred, mot musiken... mot det jag saknar mest.


Sommarjobba

Imorgon klockan 08.00 inleder jag fem veckors sommarjobb.

Men vem bryr sig om det? just det, ingen. Idag har jag spelat fotboll och suttit i en husvagn och pratat gamla hultsfredsminnen.

min solstråle

Det är fruktansvärt varmt ute.

Snart ska jag iväg och sparka boll med mina kompisar, det lär utan tvekan bli svettigt. Jag får ta på mig rollen som målgörare... som vanligt.

Ikväll ska det bli Hultsfredspepp hemma hos Martin, vår campflagga ska fixas. Det är "bara" 3 dagar kvar nu.

Jag går omkring på moln just nu, du är min solstråle.


I värmen

Så har min syster tagit studenten, jag är så stolt över henne. Så stolt att det rann över en aning då jag lämnade över mina blommor på studentdagen.

Annars händer inte mycket just nu. Men det är enbart lugnet före stormen. På måndag börjar jag sommarjobba och på onsdag bär det av mot hultsfredsfestivalen. Det ska bli så oerhört roligt.

Jag har beställt en bussbiljett, en bussbiljett som innebär att det kommer bli midsommarfirande på okänd (ökänd?) ort för min del i år. Jag klagar inte, det finns ingen plats jag hellre vill vara på.


finsk sommarsoppa i blommig tallrik

Jag och min syster hade fått i uppgift att plocka blommor inför morgondagens student.

Vi begav oss mot det nostalgiska rostorp, längs den vägen har många idrottslektioner spenderats i grundskolan. Tyvär fanns det inte särskillt mycket blommor, vi lyckades enbart hitta tre sorter, vi bestämmde oss för att leka Carl von linné och döpte blommorna till.

vit blomma - vitus filifjonkus
lila blomma - lilus patruskus
gul blomma - gulus fulus

därefter mötte vi en hemglassbil som måste kört vilse inne i skogen. Efter det så träffade vi på klass NV05 från oscarsgymnasiet som var i fullgång att förbereda en traktor inför morgondagen. Däribland fann jag mina hultsfredskompisar Kapten knulf, Shimmy, KG och Martin. Detta som en påminnelse om att tiden verkligen kryper fram nu innan avfärden mott hultsfred om en vecka.

Men imorgon tar min syster studenten, jag har fått i uppgift att ta hand om hennes pojkvän Keno under dagen, undra vad jag ska göra? jag tror jag kör några korttrick.Jag är en vampyr

Hela världen är så underbar. trots att...

*
jag fått min allergi
*jag måste plocka blommor ikväll och därmed få en allergichock så jag inte kan andas.
*jag brännde mig på flash-papper
*jag återigen fick mina kort totalt misshandlade av berusade människor.
*folk alltid måste slåss i oskarshamn.

Jag saknar någon

7 dagar kvar till hultsfred, jag måste sluta gå upp klockan 07.00. Dagarna blir så olidligt långa och hultsfred kommer aldrig komma.

Drogtest

Jaha, då var sommarens drogtest avklarat. I år försökte jag mig inte på att vara lite skämtsam mot hela proceduren då jag av erfarenhet vet att det inte är uppskattat. Skämt som "oj, vilken tur att vi gör testet innan hultsfred" och "det ska nog vara lugnt nu" går verkligen inte hem. I år försökte jag istället småprata lite.

Sköterskan -
jaha, då kan du följa med här.
Jag - Okej, jag ser att ni byggt om här, det var lite svårt att hitta rätt ingång.
Sköterskan - Mmm
Jag - Det var en städare som fick släppa in mig, annars hade jag nog irrat runt än.
Sköterskan - Tar du några tabletter?
Jag - Jag tar mot min allergi.
Sköterskan - Jaha, vilken sort.
Jag - Kestin heter de tror jag, fast i år har det varit bra med allergin. Men jag slår vad om att det bryter ut nu när jag kommit hem, det är nog något i den här stan jag inte tål, hehe.
Sköterskan - Du har väl inte ätit, druckit, snusat eller rökt de senaste tio minutrarna?
Jag - Nä, det har jag inte. Stod ju på lappen att man inte fick gör...
Sköterskan - Gapa! Det vi kollar efter är cannabis,amfetamin etc.
Jag - Okej
Vad jag ville säga - Ja men varför sitter jag här och är orolig då.

Nästa år ska jag fan vara påverkad när jag kommer dit.

8 dagar till Hultsfred, känns fortfarande som en evighet,

hem till Oskarshamn

Sommaren innebär även en hemfärd till Oskarshamn för min del, och att lämna det som betyder så mycket bakom mig.

"It´s the feeling you get when you´re travelling somewhere,
leaving something behind, something that took too much
compared to what it gave."

Hultsfred känns långt borta.

liten miss

Hemma igen efter ett försök till överaskning.

Det gick dock inte riktigt som jag tänkt mig. Eller det gick snarare inte alls som jag tänkt mig. Men men, det blev en rejäl kvällspromenad i alla fall. Jag har fortfarande en fin känsla i magen, jag vill att den ska stanna där och få växa.

Jag vet dock inte så mycket, jag vet inte om jag vågar hoppas. Men jag gör det i alla fall.

Tänkte snabbt igenom de senaste dagarna och kom i huvudet fram till att "parkbänk" måste vara världens finaste ord. Jag är glad.The first day of summer

Så var den här då, sommarens första dag. Den är väldigt välkommen.

Grillkvällen igår utvecklade sig till en mycket mysig kväll. Mycket öl blev det, många promenader i parken blev det. En del korttrick, men mest öl... och därefter några besök bland buskarna.

Reflektion från kvällen: Inga alls, bara lycka.

grill01

Läskipää!

RSS 2.0