The last day of spring

Vårens sista dag är här, sen är våren 08 enbart ett minne.

Det blir grillfest i parken om en liten stund, öl, leenden och det sista jag kommer se av många av mina klasskamrater. De drar vidare i livet, jag stannar kvar ett år till. Skönt känns det, att lämna nu hade jag aldrig klarat av, jag har så mycket kvar att lära.

Hade min första icke verklightesbaserade dröm på länge inatt. Jag var jagad av ett gigantiskt monster. Och den satans jävla pisshelikoptern kunde inte lyfta, Jag sprang och jag sprang... och ja, jag har sett Cloverfield.

Fick reda på att min mor och Krister har förlovat sig. Grattis grattis grattis säger jag.


image54

det finns ögonblick

Andas in, andas ut. Jag vill konservera känslan. Världen är vacker ibland. Jag har bara inte orkat lägga märke till det på ett tag.

Hålla fast vid känslan, jag spretar åt alla håll nu. Vad ska jag säga? Vad ska jag skriva? Promenad ikväll, andas in, andas ut. Ta till vara på känslan, gör det mesta av nuet. Känslan, känslan, känslan...

Jag antar att jag är en knas.
Simon Bjerkhaug

Han kan prata, det kan han.

Herregud vilken middag det var idag. Simon höll låda, jag fick inte en syl i vädret. Om jag kunde Simon så skulle jag hedra dig med ett längre inlägg, men jag finner tyvär inte orden just nu.

one

En blick och du blir varm
Ett snällt ord och du smälter
En kram och du blir helt lugn... plötsligt finns det ett "i morgon"

Få människor har den förmågan, hittar du en så släpp den aldrig.

en månad

Så lång tid har gått.

Vissa ögonblick vill jag ska frysa och vara för evigt. Man vill ta till vara på varje sekund.

söndag

clockwise01

Tequila

Jag kommer må dåligt i morgon.

Jag säger det nu så att ni ska kunna slå mig om jag börjar klaga.

Snurrkväll, två nördar och deras drömmar

Det är en sån där romantisk kväll ikväll, jag och min granne... bara vi två.

Det är lite av en envägskommunikation vi för, jag pratar, han lyssnar, han svarar, jag hör inte. Vi är nördar på våra egna sätt, han har sina datorer och spel, jag har mina kort. Vi passar ihop som timon och pumba. Inga jämförelser i övrigt. Förhoppningsvis lockar det fram ett och annat leende.

Nu sitter han på min soffa med sin lilla MAC, jag sitter en meter ifrån vid min dator, vi chattar. Är det någon form av rekord? Varför undrar ni, för att det är lättare att uttrycka sig i skrift än i tal.

Vi har tittat på Talang 2008 ikväll, jag tror jag är lite småförtjust i Seth Engström. Och tillskillnad från många andra så gillar jag hans dialekt. hans kortkonster är bland det grymmaste jag sett, bäst i Sverige? Kanske, skulle vara Lennart Green som är värre då.

Jag har fått ett slut på min dröm. Vad nu det ska vara bra för.

Här kommer lite förvirrade bilder.

Hemligheter, typ

Jag anser mig vara en anständig människa, nu ska jag försöka berätta lite saker om mig själv som du kanske inte kännde till.

*Jag tycker mig ha en ganska bra och städad musiksmak, trots det lyssnar jag nu på band som "all american rejects" "30 seconds to mars"och "linkin park" band jag utåt sätt föraktar. Det kan bara betyda en sak...

*Sen slutet av Mars har jag tittat på filmen "the wedding singer" förmodligen 10 gånger, den sitter i min video och jag orkar inte plocka ur den. Varje kväll tittar jag 20-30 minuter, när filmen sedan är slut så spolar jag tillbaka och börjar om från början. Det kan bara betyda en sak...

*Jag är medlem i Green Peace, Jag orkade inte säga ifrån när en människa med pärm "raggade" upp mig på stan. Det kan bara betyda en sak...

* Det värsta jag vet är att trolla för ett gäng tjejer, jag hatar att de bara tror att jag är ute efter något, vilket jag absolut inte är. Jag kunde inte bry mig mindre. Det kan bara betyda en sak...

*Jag tycker verkligen sångaren i "all american rejects" är skitsnygg. Det kan bara betyda en sak...

*Jag var full för första gången när jag var 20 år gammal. Det betyder nog inget...

*Jag attraheras av människors ögon.

* Men jag är för blyg för att våga titta någon i ögonen, vid ögonkontakt är jag den första att bryta. Det kan bara betyda en sak.

*Jag tror att när vi dör händer absolut ingenting, det blir noll och ingenting. Det händer att jag drabbas av dödsångest på nätterna. Det betyder att jag är trolös...

*Jag har svårt att behålla mina vänner, har ingen barndomkompis som jag har kontakt med. Mina äldsta kompisar just nu har jag haft i ungefär tre och ett halv år. Det kan bara betyda en sak...

*Jag vet inte vad jag vill med mitt liv, Jag kanske vill bli trollkarl, vet inte om det är realistiskt. Och där hemma vill de att man ska ha ett "riktigt" jobb.

*Jag är faktist en glad människa... Jag är glad nu, Jag var glad igår och jag kommer vara glad imorgon. Hur många kilar jag än borrar in i mig själv, det känns knappt (ja, du vet hur det är)

Jag kommer inte på mer, är ni nyfikna får ni gärna ställa frågor... jag kanske svarar. Men ni lär nog inte fråga.

Hultsfred 2008

Längtan till Hultsfred blir allt större.

Detta blir mitt tredje besök på lika många år. I år är det tänkt att vi ska höja ribban ett snäpp, alla deltagare i campet måste leva upp till dessa mål, nåja, låtsas försöka göra det i alla fall.

Martin - Jag tycker martin ska lägga sin energi på att skaffa sig festivalen fulaste huvudbonad. Förra årets ryska officiers-gay-mössa måste överträffas. Sen ska han hjälpa mig att bära öl på onsdagskvällen, i onyktert tillstånd.

Victor - Ska däcka innan jag anländer till hultsfred på onsdagkvällen. Jag vill inte se några livstecken Victor!

Jonte - Jonte ska köra "stand up" minst en gång varje dag. Sen ska han försöka kopiera Martins
försök till att hitta festivalens fulaste huvubonad.

Shimmy - I år ska han inte bara vänsterprassla, han ska fanimej högerprassla också!

Ulf eller Olof - Ska köpa sprit av utlänningarna som gömmer sig i buskarna, dricka upp giftet och sedan reta gallfeber på alla feminist-camp han kan hitta... han brukar vara bra på sånt.

Henrik - Henrik ska dricka en starköl. Det ska han baske mig göra!

KG - KG ska se och lära av oss andra, vi ska utbilda honom till en "fin" festivalmänniska.

Mr X - Heter tydligen Albin, jag vet inte mycket om Albin... men full ska han bli!

JAG - Fyra nätter på ett golv med ett ölflak som huvudkudde bör räcka. Jag ska trolla som en galning, jag ska vara precis som jag alltid är alltså.

Nu ska jag tillbaka till mina tankar

Den ljusnande framtid är min (kanske)

Night falls över vattentornet. Och jag har lyckats slå ihjäl ytterligare en kväll.

Det blev fotboll hemma hos Tobias ikväll, var tydligen någon stor final, det röda laget vann över det blåa. Oj vad glada de röda spelarna blev, de blåa grät... jag tror de behöver nya perspektiv.

Ja, livet rullar på nu. Jag har att göra den närmaste veckan så jag är inte orolig. Helt plötsligt insåg jag att det snart är sommar. En jobbig känsla spred sig i kroppen, jag har missat hela våren känns det som. men sommaren ska bli underbar.

På fredag köper jag min biljett till Hultsfredsfestivalen.

Ska bli fantastiskt att åka iväg på festival med människor man gillar. Vilket jävla gäng vi blir i vår husvagn (ni som tycker husvagn är mesigt kan hålla käften) nio personer kommer vi vara. Ska se om jag kan räkna upp alla.

Martin - Såklart, annars skulle vi inte haft någon husvagn. Martin är för campet vad Christer Björkman är för schlagerfestivalen.
Victor - Kommer med största säkerhet spela gitar klockan sju varje morgon och väcka hela husvagnen. men jag varnar dig Victor, jag kommer slå dig tills jag blir trött.
Jonte - Vad ska man säga, det blir ingen festival utan att Jonte sjunger om sina hallucinationer i himmeln.
Shimmy - Kommer han sova någon natt i husvagnen? Jag gissar på bortamatch gånger tre för campets egen casanova. han brukar vara het på hultsfred. Varje spelning är "best ever" för Shimmy.
Olof eller Ulf - Eller vad han heter. Kommer dricka sin egna häxblandning samtidigt som han försöker förklara varför Slash är musikhistoriens bästa trummis.
Henrik - Campets svarta får. Man vet aldrig var man har Henrik, han kan sitta tyst i flera timmar och bara vänta på att solen ska gå upp. Jag är lite rädd för honom känner jag.
KG - Ny för i år. Blir tufft för KG känner jag, han har mycket att bevisa. Det är inte lätt att slå sig in bland oss rutinerade festivalrävar.
JAG - Såklart! Tre år äldre än alla andra, fyra år äldre än vissa. Skäms jag för det? Nej då, lite stil måste det bli i campet och den är det jag som står för, och naturligtvis för skönsången. Jag ska sova på golvet i år, jag är hård.

Det blev åtta personer, Den nionde får vi kalla Mr X. Undra vem det var nu igen. Hursomhelst så känner jag att jag längtar nu, längtar bort, längtar efter sol och glada miner. Jag längtar efter allt.


Där hemma har de också problem

Ja men visst, min hemstad Oskarshamn ska såklart visa upp sig igen.

Jag tycker inte vi ska tveka, en kärnkraftsolycka skulle verkligen sätta staden på kartan. Det kan behövas nu när ingen längre minns vad fågelinfluensan är. En härdsmälta lever kvar längre i människors medvetande. Nu tycker jag dock detta verkar som ett lite tafatt försök, våga göra något ordentligt för fan.

Och för er som inte vet vad jag pratar om. Läs detta.

swing swing

Att dagar kan vara så olika.

Idag är bättre än i går och igår var definitivt bättre än i förrgår. Så vad blir imorgon tänker jag? bättre än idag? kanske inte, men absolut bättre än i förrgår. Jag vill längta efter imorgon igen, jag tror att jag gör det.

Av någon annledning tycker jag sångaren i All american rejects är snygg.

Counting down

Jag vet att detta går på tomgång nu, men jag vet verkligen inte vem jag är längre.

Jag vet inte hur jag hamnat där jag är i dag. Eller jag vet hur, men jag vet inte varför. Om det nu är så att det finns någon mening med att jag går igenom allt det här så får den gärna ta och visa sig snart.

Nu står jag och är nära att göra något jag kommer få ångra för all framtid. Kan inte "något" hindra mig från det, snälla.

Bara du kan göra det.

Ciggarettdjävul

Drabbades av århundradets yrsel igår mitt under ett trolleri trick.

Blev bjuden på en ciggarett av någon jag trollade för och dum som jag var så försökte jag genomföra mina trick med ciggaretten i munen vilket medförde illamående av sällan skådat slag. Blev tvungen att sätta mig ner och ta några djupa andetag. Efter några minuter blev det bra som tur var. Och nej, jag är faktist ingen van rökare.

Bortset från det var gårdagen trevlig. Öl, cider och dans på trappan. Sjunga med till Poison och känna att man menar varje ord. Skicka SMS från ett fönster, skicka SMS från min soffa. Många SMS...

Nu ska jag samla ihop mig själv och bege mig till skolan för filmredigering.


Nightmares

And the nightmares came over me again...

Jag yrar återigen runt i mina drömmar. När jag är precis framme så vaknar jag. Det är som om jag inte ska veta hur det slutar, som om jag måste skriva mitt eget slut.

Jag tror vi alla är trötta nu. Inte så konstigt när man springer runt även i sina drömmar.

Korttrick på vattentornet

Det blev en lång kväll detta.

Trodde det skulle bli en kväll framför TVn i min ensamhet. Fel trodde jag. När jag stod på bottenvåningen här på mitt kära vattentorn så hörde jag röster "hej, trollkarlen... kom hit och trolla lite". Så det blev till att hämta kortleken och ta hissen ner igen. Väl där bjöd jag på trolleri som aldrig förr. En och annan öl slank det också ner. Det hela blev tillslut en behaglig kväll tillsammans med folk jag absolut inte känner. Men vad gjorde det, jag får ta det som ett bevis på att mitt trolleri är uppskattat bland andra människor och att det hjälper mig att skaffa nya bekanta. Bara det att det finns en del människor som känner igen mig är upplyftande. När jag rör mig i studentkretsar är det nästan alltid någon som kommer fram och vill prata trolleri... det är mycket mer än vad jag vågade hoppas på när jag började trolla för snart ett år sedan.

Imorgon hoppas jag dock på umgänge med människor jag vet namnet på, jag vill inte nedvärdera denna kväll. Men det finns människor jag hellre umgås med när allt kommer omkring.

Saker man ser

Saker man ser kan göra ont.

Även om de kanske inte betyder något alls. Nu lyssnar jag på Interpol igen. De har verkligen fastnat de senaste dagarna. Evil!

"Sandy why cant we look the other way?"

"Im sick of spending these lonley nights, traning myself not to care"


Att redigera

Klockan är 23.00 och jag sitter i skolan och leker lite med redigeringen till min film.

Att det kan vara så avslappnande att sitta ensam i en skola på kvällen. Eller helt ensam är jag inte, bara någon meter bakom mig, i samma rum, sitter en annan människa. Jag undrar vad han gör här. Visst han redigerar film, men vad vill han mig? Han kanske är farlig, vad vet jag. Jag är iofs inte rädd för så mycket.

Fast energi kan tydligen vara farligt och bete sig lite hur den vill. Det kom jag fram till igår tydligen.

OJ! Nu gick han... han är bra skum min redigeringsgranne, jag litar verkligen inte på honom. Börjar jag kanske bli lite paranoid?

måndag med minigolf

Låna kamera, spela minigolf, äta på pizzeria i krokek, svinkall promenad till stan.

Fan vad man hunnit med saker idag då. Minigolfen gick helt okej för att vara en så kallad säsongspremiär. Slutade visserligen på fjärde plats av fem deltagare men då kan jag säga att det var jämt. Vad passar då bättre efter en runda minigolf än att åka ut till kolmärden och äta pizza? Hawai med vitlöksås, fy fan vad vitlöksås jag fick. Ingen kommer vilja prata med mig mer denna månad.

Sedan blev det en kvällspromenad in till stan och en cola på MC. Svinkall promenad i bara T-shirt och kortbyxor, men va fan... är det nästan sommar så är det.
Imorgon blir det trolleri för hela slanten, Filma det ska jag också göra. Kommer bli görskoj!Interpol

Hur gör man?

Hur förklarar man? Jag känner mig som en parasit som långsamt gnager bort allt som är värt något.

I spent a lifespan with no cellmate
The long way back
Saying, "why can't we look the other way?"

Preparty

Ikväll är det förfest med mig själv. Jag uppdaterar allt eftersom.

21.15 -
har precis duschat, sitter med första ölen. Försöker peppa mig själv.

21.17 - Tanken är att det ska bli utgång senare, min magkänsla säger mig dock något annat. Jag gissar på avslag med motivering att det blir utgång nästa helg. Gissar även på besked via SMS... eller kanske inte vid närmare eftertanke.

21.20 - "Life goes on" sjunger offspring i mina högtalare, visst säger jag, "Yesterday laughs, tomorrow cries" sjunger offspring, amen säger jag.

21.45 - försöker lära mig lite nya kuperingar via youtube. Det är riktigt jobbigt att hålla reda på alla delar när man kollar på en video. Tålamod, tålamod... är det något jag har så är det tålamod, annars hade jag nog lagt av med detta för länge sen.

21.50 - HAHA! "the rubix cut" redan fixat!... Fan, jag behövde inte ens ha tålamod.

21.55 - Där steg humöret ordentligt, jag älskar min kortlek!

22.04 - Ny öl, solnedgången är fantastisk. Editors sjunger "how can you now what things are worth if your hands want move to do a days work"... är det ljuset vid horisonten jag ser? Eller är det ölen?

22.10 - Pratar med min vän Pucken på MSN. Han har verkligen ställt upp för mig, tack för det!
.
22.12 - tack alla som funnits där för mig! Ni vet vilka ni är.

22.21 - Parklife på min MP3... bäst bäst bäst!

22.32 - Ombytt och klar för en eventuell utgång, bara frisyren kvar... hoppas hoppas.

22.44 - jag är pepp nu... enbart ett telefonsamtal kan få mig opepp. Pratar på MSN med en GAISare... han sover inte! nu tror jag på mirakel igen!

22.55 - Nostalgi! Örgryte IS årgång 2002.... vilket lag! Kommer de att ringa snart måntro? Ny öl öppnad.

23.10 - Vad händer, vad händer? Jag sitter och väntar... MSN är guds gåva till den som är ensam.

23.13 - Där kom den! "You can leave your friendes behind, because your friends dont dance and if they dont dance then theyre no friends of mine" - Safety Dance. Dagens låt enligt mig och Daniel, min granne för er som inte vet.

23.17 - Fick ett SMS, det säger... "vi går halv 1"... Det blir utgång med andra ord, jag hade fel i min tidigare gissning och det är jag glad för *smiley*

23.30 -
Nu är det allvar... frisyren måste fixas, kortleken måste förberedas... Jag är på gång.

23.38 - Sista ölen öppnad, en Sarek, perfekt timing på den känner jag. Lite full är jag och mer ska det bli. Editors gör min kväll som så många gånger innan. "theres nothing beliveable in being honest, so cover your lies up with another promise".

23.43 - Nu peppar jag med The Sounds sista 20 minutrarna, får flashbacks till 2006, en bekymmerslös tid... för mig.

23.54 - Jag är nära nu, nära att ge mig av.

00.00 - "In that moment you realise that something you thought always will be there, will die... like everything else... these thoughts i can not not think of, dreams i cant make sense of, i need you to tell me its okey"

00.06 - Nu går jag. Tack alla ni som varit med mig ikväll, vi hörs garanterat igen. Puss och kram.

/Johan Gyllensten

Det var visst fredag idag

Fotboll och volleyboll i parken blev det i kväll.

Roligt var det även om man känner sig ovälkommen. Fast jag har väl mig själv att skylla. Tydligen "får/kan" jag inte vara med på det som händer i morgon. Fast jag har väl mig själv att skylla.

Jag tar en dag i taget i väntan på mitt öde... och jag tror verkligen inte på ödet. Jag tror på vad jag ser, hör... och känner.

repeat

Just nu går denna på repeat.

"Now I know What I'm thinking what I'm feeling
What I want my life to be"

Det frambringar en och annan tår.


Nattmagi #3

#3: Editors - Spiders

Theres spiders in your room
But there always will be
There's people to be fooled
And there always has been

Hold out your hand
Hold out your hand
Or we'll carry you

Hold out your hand
Hold out your hand
Come back to me
Come back to me

With your back to the wall
You've got one place to fall
Sometimes its all better

Every little piece pulls
In its own direction
Please love dont be scared
It's just your own reflection

Hold out your hand
Hold out your hand
Or we'll carry you

Hold out your hand
Hold out your hand
Come back to me
Come back to me

With your back to the wall
You've got one place to fall
Sometimes its all better

Ett vattentorn

Nu sitter jag ensam här i mitt torn.

Jag vet inte vad jag ska skriva, kännde för att skriva något bara. Folk är ute och har trevligt, jag kan inte vara med. Snart så, snart är det dags!

framtiden

Om 60 eller 70 år, när jag med största sannolikhet är död, förmodligen tidigare.

Då kommer ingen i denna värld veta att detta problem har existerat.

I rakt nedåtstigande led, vår tids största folksjukdom.

Jasså vårkänslor. Jag har många känslor just nu, vårkänslan är inte en av dem.

Jag vill göra något riktigt jävligt någon gång, jag vill behandla någon riktigt illa, jag vill ta ett beslut som verkligen borde förstöra allt... och sedan bli förlåten. Vore inte det underbart? Att få göra väldigt fel och sedan ändå bli förlåten. Att inte alltid behöva vara den som förlåter. Jag är så jävla trött på det, trött på att vara den större människan som accepterar. Jag vet, stora tankar om mig själv. Men åsikten (lite modifierad kanske) kommer ju från andra personer. Och säger en person något så måste man ju lita på att det är sant och att han/hon verkligen tycker så.

Jag är förresten tillbaka i Norrköping nu. Du visste kanske inte att jag någonsin varit borta?

Jag har lärt mig göra en ny "colour change" idag, "Cardini change" tror jag den kallas... men vem bryr sig. Satt och mådde skit, då bestämmde jag mig för att utnyttja energin till något annat. Jag släppte inte kortleken förren jag hade lärt mig skiten... tog nästan fem timmar. Men så är livet, vill man ha något får man jobba för det. Man kan inte ge upp om det tar emot.

istället för brev...

En icke-kärlekshistoria...

"Ge mig bara tid att reda ut mig själv och vi blir vänner"

Vi blev vänner, det var jobbigt en tid, du visste inte att jag kännde som jag gjorde.

Allt blev bättre, jag accepterade situationen.

Vi blev bra vänner.

Vi gav varandra strumpor, det skulle vara vår grej.

Jag visade dig mina trolleritrick, du gjorde en sandwich av klöver fem.

Det blev höst...

Jag var uppslukad av mig själv, du var ändå min vän.

Det blev vinter...

Jag såg att du inte mådde bra, du sa att det går nog över.

Vi såg på film ihop, Vi sjöng singstar ihop.

Vi blev nära vänner.

Jag visade dig mina trolleritrick, du blev aldrig imponerad, "du vet min inställning till det där"

Det blev vår...

Du mådde inte bra,  jag mådde inte bra.

Vi satt och pratade hela nätter.

Vi åkte till ditt barndomshem, du visade mig var du vuxit upp. Jag trollade för dina vänner.

Du berättade om dina misslyckanden och tillkortakommanden, jag berättade om mina.

Något började hända...

Vi tyckte om varandra för mycket, vi bestämmde oss för att glömma och gå vidare, konsekvenserna skulle bli för stora.

Vi mådde dåligt båda två.

Tillslut gick det inte längre. Jag berättade precis vad jag kännde, du berättade vad du kännde.

Du frågade om jag var säker på att det var det här jag ville, jag svarade ja

Det blev vi två...

Jag höll om dig, du höll om mig, jag ville aldrig släppa.

Jag berättade hur glad jag var, du berättade hur glad du var.

Vi satt på din utegård tillsammans, jag gungade, du gungade, jag gick på upptäcktsfärd, du tog mindre fina kort på mig.

Du kallade mig knas...

Jag berättade hur rädd jag var att du skulle lämna mig, du berättade hur rädd du var att jag skulle lämna dig

... i nio dagar...

Några timmar senare lämnade du mig för att gå tillbaka till ditt gammla liv och jag blev förkrossad. Hur kan något som var så bra bara tvärvända? Var du inte ärlig mot mig? Var jag så kass att du hellre gick tillbaka till något du bara dagar innan lämnat?

Varför ska det göra så ont att tycka om någon?

Du säger att det vi hade betydde något... för mig betydde det allt.

RSS 2.0