Lösa trådar

Då var man tillbaka i Norrköping igen och därmed har det blivit dags att börja ta tag i vissa saker.

Först och främst har jag ett manus som behöver bli färdigt inom den närmsta framtiden, utöver det har jag en massa annat själsdödande pappersarbete att ta tag i. Det enda roliga jag har framför mig är att arbeta med två nya kortrutiner. Jag har lyckats lära mig alla "moves" och kan utföra tricken relatvit smärtfritt. det som behöver ordnas är en presentation plus en del finslipning. Den bästa träning får man ju genom att uppträda så det finns en chans att det blir premiär för dessa rutiner i helgen.

Hmmm, nu när jag tänker efter så behöver jag köpa mig några nya kortlekar också, mina gammla är alltför... gammla.

Det finns en liten risk att jag i framtiden kommer publicera några videoklipp där undertecknad visar upp sina kortkonster, mest för att bevisa att jag faktist kan något och inte bara sitter här och skriver en massa skit.

Födelsedag!

Jepp, idag fyller min lillasyster 19 år och det ska naturligtvis uppmärksammas.

Jag hade egentligen tänkt ge henne ett nytt korttrick i födelsedagspresent men hon är ju så jävla trött på mig och min kortlek. Jag får helt enkelt ge henne något annat.

GRATTIS SYSTERN!

David Stone - The real secrets of magic

Jag har under kvällens gång tittat på den franska close up artisten David Stones DVD "the real secrets of magic" från 2006. Och för att ge ett kort omdöme så kan jag väl säga som så att jag är nyförälskad.
davidstone02
Med tanke på hur mycket trolleri jag studerar, tränar på och framför så skulle jag vilja påstå att jag vet vad jag pratar om när jag säger att detta är något av det bästa som producerats i denna genre. perfekt och för ovanlighetens skull relativit snygg blandning av trick och teori. De råd som David Stone delar ut under filmens gång är egentligen bara de värda hela priset (hmm, skumt det där). Det enda negativa är att jag nu knappt kan vänta på att få mina händer på uppföljaren.

Om man skulle lägga filmen åt sidan och istället prata om David Stone som magiker så är hans område close up magi som jag nämnde tidigare. Jag tror aldrig jag sett någon som hanterat mynt, cigaretter och kort på ett sådant smidigt och elegant sätt som David gör, om jag ska ha någon förebild som jag ska försöka efterlikna (inte för att man ska försöka efterlikna andra magiker) så är det utan tvekan David Stone, hans förmåga att presentera och snickra ihop små rutiner är otrolig. Herregud, jag tror jag är kär!

Bara för att ni ska få en chans att försöka förstå min beundran för David Stone så länkar jag här till hans roliga cigarettrutin, klippet är på franska men det spelar ingen roll, trolleri är ju ett universellt språk.Nödraketer

Just nu pågår ett för männsligheten kanske helt avgörande test, ett test som helt kan komma att avgöra framtiden för vår art.

Fungerar nödraketer? Jag är just nu inne på min andra 3,5.a... fyra stycken återstår. Efter det hoppas jag kunna komma med en utvärdering. Till hjälp har jag mina goda vänner Martin och Daniel, de ska se till att jag håller mig på banan och inte yrar iväg någonstans, personligen är jag mest nyfiken på om jag kommer kunna trolla efter att ha druckit ur mina nödraketer.

"one small step for man, but a giant leap for mankind"

Moi, me, jag

Norrköping är kanske inte världens mest attraktiva stad, här finns kanske inte så mycket att göra. Men jag kan ju säga till alla er som håller med om detta att... då har ni aldrig varit i Oskarshamn.

Annledning till att jag just nu befinner mig i Norrköping är att jag studerar vid LiU Norrköping på ett program som heter KSM - Kultur, Samhälle & Mediegestaltning. Jag befinner mig just nu på mitt 3 år här och ett ytterligare kommer det att bli innan jag är färdigtutbildad kultur/medieproducent. Nu har jag ju tänkt bli magiker när blir stor men det kan ju aldrig vara fel att ha en reservplan.

Det känns som om jag kommer behöva ett lite mer alternativt sätt att försörja mig på i framtiden än ett "vanligt" jobb, jag har nämligen utvecklat en otrolig morgontrötthet de senaste två åren. Nu känns det som att allt innan klockan 12 är alltför tidigt för att jag ska orka. Nätterna är min tid och då jag nu under ett halvår kommer jobba med ett eget filmprojekt och därför inte har några föreläsningar så lär det bli många sena nätter då jag inte har något som tvingar upp mig på mornarna.jantejaget01

Hmmm, filmprojekt tänker ni, berätta mer Johan. Inte just nu, det får bli vid ett senare tillfälle men jag kan ju säga så mycket som att det kommer att handla om trolleri, big surprise.

Jag har det senaste året varit inblandad i två andra filmproduktioner, för er som är intresserade så kommer jag länka till det ena av dem, ha dock i åtanke att detta var ett skolprojekt utan budget. Då detta var vår första film så lyser även vår orutin igenom på alltför många ställen. Men men... mycket nöje!

Film - Jantejaget (Johan Gyllensten & Henrik Pekkari)


Moi, the magician

Tönten med kortleken, Skojarn, Han som är grym på korttrick.

jag01Jag har hört en del olika beskrivningar av mig själv det senaste halvåret, alla grundar sig i det som alla känner till om mig. Jag är killen med kortleken, han som går runt och trollar för folk.

Är det den jag är?

Såklart! Så länge folk uppskatar det jag gör så har jag absolut ingenting mot den nördstämpel som följer med. Sen så gör jag ju det av den annledning att jag vill att folk ska säga "hur gör du?" det är mitt knark och det går inte att få nog av, något jag tror att många trollkarlar håller med om.

Den som bär skulden för att jag började med trolleri är David Blaine, skyll allt på honom. Det var Blaine som fick mig att flippa ur första gången jag såg hans "two card monte", vilket förövrigt kom att bli det första tricket jag lärde mig. Jag såg Blaines Street magic som den så fint heter och dagarna efter det gick jag och köpte mig två kortlekar och började genast söka genom internet efter bra och enkla trick jag kunde lära mig.

Efter endast två veckor gick jag på stan och testade dessa trick, reaktionerna var väldigt starka och fungerade utmärkt som morot för att lära mig fler, mer avancerade trick. Och på den vägen är det, människors reaktioner fungerar som ett utmärkt bränsle i jakten på svårare trick.

När jag idag trollar för olika människor har jag ett antal säkra trick som jag brukar gå runt på, dessa är two card monte, the ultimate transpo, the ambitious card, the biddle trick, this and that och fish sandwich... dessa trick ger, om de är väl utförda alltid starka reaktioner.

/gyllensten

En något trög magisk start

Aahhhh, Hur gör du? Hur gör du?

Herregud vad jag gått och funderat på att starta denna blogg. Av någon outgrundlig annledning har det tagit mig ungefär ett halvår att våga ta det där sista steget. Nu är det dock dags att sätta fart.

Ta inte titeln på alltför stort allvar, tanken var att på något sätt hitta ett bra samlingsnamn för det som intresserar mig mest, nämligen trolleri, skitsnack, samt att lura andra människor (på ett snällt sätt såklart... oftast) Con-artist kommer vara platsen där jag kan skriva av mig, berätta om mitt liv som amatörmagiker och kanske bjuda på ett eller annat litet trick, även om jag som trollkarl självklart håller stenhårt på våra dyrbara hemligheter.

Con-artist - för att människor vill bli lurade.

RSS 2.0