tid

Väntar på att tiden ska gå.

Ibland går den ganska långsamt, som ikväll. 30:e september 2008.

A magic night

Kom ju på att jag gjort ytterligare en liten film om trolleri i våras. Denna är inspelad under 16 timmar, 13:e - 14:e april i år.


Det är Philip Frondelius som trollar. Han kommer vara med i den nya film jag ska göra, se filmen och ni förstår varför. Vill ni se mer med Philip kan ni göra det här

Alla dessa dagar

Jag bloggar i skolan, när jag säkert borde göra något annat. Jag vet inte vad men just nu känns allt roligare än att göra något annat.

Operation "tänk på något annat" pågår, som vanligt. Skolarbete vore kanske "något annat", trolleri är det definitivt och alla dessa dagar är något helt annat.

Jag pratar såklart om alla dessa dagar. Aner sa "är det inte fettisdagen idag" Nä, inte på en måndag och jag bryr mig inte heller, jag gillar inte semlor. Sen är tydligen kanelbullens dag på gång. Vad är det här? Ska vi ha en dag för varenda jävla bakverk som finns? Mandelkubbens dag, Dammsugarens dag, Masarinens dag, Marinens dag? Någonstans får det sluta.

Nu flög en tanke förbi, jag minns en av alla de feministisk föreläsare vi haft som sa att bara för att det finns en kvinnodag så måste alla andra dagarna på året vara vigda åt männen, och det var ju inte jämställt. Så lösningen på problemet är alltså att antningen ta bort kvinnodagen eller att införa männens dag. Nån mer som tycker det är lite roligt? Jag kallar mig inte för feminist, jag vet inte vad det betyder. jag tycker att det ska vara lika lön för lika arbete. Men det är väl inte feminism? Det är väl en självklarhet? Nåja.

JA! jag har ju faktist varit nyttig idag, jag har bokat en kamera till nästa vecka. Jag ska på Magisk Weekend i Lund. En stor fet orgasm för trollkarlar. Det ska såklart bli en trollerifilm i år. Denna gång tänker jag fullfölja på riktigt, inte bli dumpad och göra något som ingen annan än jag, och kanske någon mer förstår. Nu SKA det bli trolleri!

För er som vill se hur en deprimerad film om "trolleri" kan se ut så länkar jag till den här. Filmen ligger i spalten till höger och heter Magic. Mycket nöje.

/Johan

Ont

Den huvudvärk jag haft denna morgon unnar jag inte ens min värsta fiende.

Eller jo, det gör jag. Jag dog ju inte av den så...

Ashes in the fall

Helgen flöt på. Det blev relativt smärtfritt. det tackar jag mit trolleri för.

Testade en "ny" effekt under helgen, en effekt jag förvisso kunnat i över ett år men aldrig riktigt testat. Resultatet var överlag så bra att jag verkligen kommer att fortsätta med den. Jag har idag till och med funderat ut ett sätt att kombinera den med en korteffekt. Effekten är "ash in palm" och det är ett väldigt starkt trick som till 95% handlar om presentation. Ibland är inte tricket det som är svårt utan svårigheten ligger istället i att få ut en så stark reaktion som möjligt ur den.

Så jag har funderat på detta under hela dagen (och kommer förmodligen inte kunna sova inatt för att jag har den i huvudet) Detta är något underbart med trolleri. Det kan försätta mig nästan i trans när jag kommer på en ny idé som jag gillar. Allt annat flyger bort ur huvudet och jag ser nästan ett mål med livet, att trolla. Det finns två saker i livet som skänker mig lycka och när allt kommer omkring så är ett av två inte särskilt illa, inte illa alls. Det är förmodligen mer än vad vissa vågar drömma om.

Så jag är nog faktist lyckligt lottad som har hittat min stora passion i livet. Och jag är fortfarande bara 22. Jag kan nog hitta det där andra också någongång, bara jag håller ögonen öppna och inte stressar.

Och stressa gör jag inte, lycka kommer när man minst anar det. Kanske imorgon.

Ett skämt

Innan någon glömmer det, låt oss föreviga det. Dagens skämt om ni så vill.

En tandborste och en kroppsdel. Aldrig! han har ju haft den i munnen. Det var kul, oavsett religion, oavsett kön, det var kul. Okej? Då sätter vi punkt där.

med sina vänner


Men denna sagan slutar sorgligt, Roger blev skjuten nu finns han inte mer

Colour change

Hittade en "ny" kortlek liggande i en låda.

Vips så blev jag glad, en colour change med humöret helt enkelt. Ett fantastiskt trolleritrick.

Du borde verkligen kolla upp vad en "con-artist" är. Beskrivningen är skrämmande. Och med min humor, aningen roligt med tanke på ett brev.

var e du ikväll?


Jag slängde bort nån slags vän

kärlek

"Kärlek kännetecknas av en vilja att ge villkorslöst till någon eller något. Ett exempel är föräldrars kärlek mot sina (små)barn. Ett annat är den känsla som två människor känner för varandra som innehåller en både fysisk och psykisk attraktion. Att bära kärlek eller förälskelse som inte är besvarad av motparten kallas olycklig kärlek."

Wikipedia har svar på allt. När man själv undrar och söker svar, då vet wikipedia.

Att röka ur huvudet fungerade inte så bra. Hjärtat lär väl nte reagera de närmsta åren. Så jag tänker skita i att ta tag i mitt liv. Det lovar jag mig själv, här och nu. Jag ska vara den är jag är, dum och naiv. Jag tänker inte lura mig själv längre. Det är min mänskliga rättighet att vara såhär, precis som alla andra har samma rättighet.

Jag tänker inte skämmas över att hjärtat slår. Jag får bara skita i det.

dumma jävla huvud

Jag blir så jävla trött på mitt huvud.

Jag har sagt till både huvud och resten av kroppen att lägga ned den här skiten nu. Tror du det fungerar? Nädå. Det ska ställa till det för mig igen. Jag borde fan ha sprungit förbi det här jävla stadiet nån jävla gång. Låter jag upprörd? Jag är besviken på mig själv. Spring ifrån allt nu för helvete. Jag är en naiv sopa som aldrig går vidare. Piss och pest.

Nu ska jag ut på promenad och röka ur all skit ur huvudet. Jag ska röka till mig en hjärtsjukdom också, hjärtat lär inte märka någon skillnad i alla fall. Sen kan jag må bra.

fix you


When you loose something you cant replace
When you love someone but it goes to waste

Vi lägger oss nu va?

Ja det gör vi.

MSN är ändå så konstigt.

det var en helg

Rött är varmt, Blått är kallt, Grönt kan vara lite mjukt.

Så lyder dagens visdomsord från mig, i bakfyllans land på Mcdonalds. Även om jag faktist inte är särskilt bakfull efter omständigheterna.

det började i fredags. Mötte upp Philip, som är en kompis och trollkarl. Sen blev det fest och utgång med trolleri, Slagsmålsklubben och väldigt mycket ny teknik på flygeln. Plånböcker brann, Mynt försvann och signerade kort hoppade upp ner i kortleken. Det blev vild dans till övningsköra och lagom mycket att dricka.

Det fortsatte igår. Fest med trolleri, med en publik som inte var den mest uppmärksamma. Det blev sällskapsspel med ett rättvist oavgjort resultat. Det blev för mycket att dricka för somliga (läs mig) och resten av kvällen blev vingligare än vad jag räknat med. Jag fick något sagt som jag inte vågat säga tidigare. Det känns skönt. Nu kan jag lämna jorden utan den värken i magen.

/Johan


How did it end up like this?


I just cant look, its killing me

Höst


Fest igår, fest idag. Det mesta går runt, runt, runt.

lets call it a day

Jag har jobbat, jag har skrivit.

Jag har till och med umgåtts med min nya granne och tagit en öl med honom i puben, för att lyda Simons råd. Simon är en vis man. Nu är jag trött, en aning påverkad och borde kanske stämpla ut för idag.

Kram på er

Rejected

All världens ondska lär besöka mig ikväll. Om de nu har vänligheten att göra mig sällskap.

Jag tror nog att de avstår. De kanske fruktar tornet en kväll som denna. Förmodligen har de andra att hemsöka och göra livet surt för. Jag hade uppskattat deras närvaro ikväll.

Jag ska skriva projektansökan.

Drömmar igen

En liten men ack som komisk grej innan jag lägger mig för att drömma igen.

Jag berättade nyligen om hur jag på sista tiden i mina drömmar blivit övertalad att åka flygplan trots min flygrädsla. I natt hände det igen. Men denna gången var det annorlunda, allt var så otroligt äkta. Några kompisar och jag skulle iväg på semester och de hade efter väldigt många försök lyckats få med mig. Jag var sjukt nervös men upp i luften kom vi. Jag var fortsatt nervös men sysselsatte mig med att gå omkring i alla affärer som fanns på flygplanet, jag åkte några rundor i hissen för att tänka på annat. Jag spelade flipper och handade mat på ett av alla matställen som fanns.

Sen börjar mina kompisar bråka och stämmningen blir allt annat än trevlig. Jag blir arg och säger att "Ni vet hur nervös jag är för den här resan och trots det så måste ni hålla på och tjaffsa, trots att jag berättat om mina mardrömmar jag haft på sista tiden om flygresor".

Då slog det mig, helvete, detta är också en dröm. Jag tror inte flygplan har 5 våningar med spelhallar och biosalonger. Helvete vad blåst jag kännde mig. Jag var på Heron City.

Så kan det gå.

Jag är lika chockad som du


Cause I know how I feel about you now

*Ibland måste man få överaska, till och med sig själv.

New York Cares


Im sick of spending these lonley nights, training myself not to care

Dream is destiny

Det hoppas jag inte, för då är jag körd.

Jag har i flera drömmar senaste månaderna blivit övertalad att flyga, trots min extrema flygrädsla. Alla dessa flygturer har slutat med krasch. Så min rädsla blir inte direkt mindre om man säger så. Fast jag har iofs överlevt. Kan man dö i en dröm? Jag kan i vilket fall som helst inte trolla i mina drömmar. Antingen tappar jag korten eller så förvandlas de till fingernaglar. det roligaste jag varit med om var dock när jag saknade en kortlek och kom på att jag ju kunde använda kortleken från spelet "harpan" som finns på datorn. Det funkade faktist. Man får inte vara dum.

Förkylningen jag har bidrar till att jag är i ett halvt medvetslöst tillstånd. När jag kom hem idag gjorde jag ett test för att se om jag verkligen var vaken. Jag försökte tända taklampan, det gick inte. Sen om det beror på att jag verkligen drömde eller det faktum att jag inte har någon taklampa låter jag vara osagt.

Light my fire

Being

Lite kul med "mindfucks" såhär en förkyld måndag. Min kropp får ta smällen, mitt huvud svävar fritt.

Det känns lite som att gå omkring i dimma, saker flyter ihop. Syn, hörsel och känslor. Vad var det jag tänkte nu? Det rinner ur näsan och jag har återigen glömt bort det, fan, jag hade ju något bra på gång. Vart tog det vägen?

Hemma, varm filt och film. Being John Malkovich. Vad har hänt? Filmen imponerar inte riktigt på mig idag, är det förkylningen? Eller påverkar det faktum att jag inte sett filmen på 3-4 år något? Har jag förändrats? Jag har ju lovordat filmen varje gång den kommit på tal.

Att vara någon annan då? Är det en tanke som lockar? Jag kan tänka mig ett antal personer jag skulle vilja komma innanför huvudet på. Eller vid närmare eftertanke kanske jag hellre vill vara en fluga på väggen. Lugnt kunna observera min omgivning, väjja för ett och annat spindelnät ibland. Men att vara mig själv, lockar det? Att ta tag i min situation, lockar det? Nja, knappast. Men kanske någon annan dag. Om typ 10 år. Jag har inte orken nu, jag ser inte heller meningen med det. 1,5 år i soptunnan, jag borde vara typ 21 egentligen.

Om jag fick vara någon annan så skulle jag nog välja att vara mig själv.

Ärlighet varar längst

johan säger:
ibland tappar man motivationen att trolla... har haft några sånna dagar nu
johan säger:
det känns poänglöst... i torsdags var det en tjock tjej som sa att hon skulle "knulla med mig 3 gånger för jag var så bra"... så jag tänkte att är det här det bästa jag kan så vad spelar det då för roll
henrik oslo säger:
hahahaha lilla gubben
johan säger:
vore ju bättre man kunde trolla fram någon man vill ha... MEN... det är ändå inte så man ska träffa folk
henrik oslo säger:
nä, dessvärre..
henrik oslo säger:
men för engångsligg så?
henrik oslo säger:
men det är du inte intresserad av... än så länge
henrik oslo säger:
det kommer nog en brytningspunkt nångång
johan säger:
det där jävla engångsligget... jag undrar om jag någonsin kommer ha det
henrik oslo säger:
det kommer du. det är en företeelse som du måste testa innan du kan förkasta det
henrik oslo säger:

för fan johan, erfarenheter! vad lever vi annars för?
henrik oslo säger:
vi har detta livet... här och nu... sen kolar vi.
henrik oslo säger:
inte för att jag säger att du missar något... men erfarenheter. negativa upplevelser kan man vara utan (nästan iaf), men ett engångsligg kan ha potential
johan säger:
vilken potential?
henrik oslo säger:
det är lite tjusningen med det... man vet inte var det kan leda
henrik oslo säger:
lite rysk roulette utan döden som insats
johan säger:
herregud... vem räds döden nuförtiden
henrik oslo säger:
ja, vem fan gör det?
henrik oslo säger:
www.sjalvmord.com

Missförstå inte detta, jag trollar inte för att träffa människor, inte på det sättet. Om det var den tanken som gick upp i huvudet så läs igen.

söstra mi

Hittade precis denna bild på mig och min syster, minns jag inte helt fel tror jag den är tagen i augusti 2006.

Med andra ord ett perfekt tillfälle att bli lite sentimental och nostalgisk igen. Bara året 2006, det räcker. Jag vill minnas det som ett väldigt bra år. Men mitt minne kanske sviker mig en aning.

Sofie, hon har stuckit till Jönköping nu för att plugga, jag komemr aldrig ihåg vad hennes program heter, något med media vet jag att det är. Jag saknar henne, hon får snart ta och besöka Norrköping igen, var alltför länge sedan hon var här. Hon kan ta med sig kung Keno om hon vill, bara hon kommer hit.
Notera min "fina" frisyr", under min förra sejour som blond. Jag har haft en emo-period därimellan.

tansa tisco!


Du dududu duduuuu duuu dudu

Hand i hand

Jag lovar, det är svinkallt ute.

Men hand i hand med någon blir det varmare. Helt klart. Vad är det jag känner? Jag måste komma på det, ytterligare en gång.

French drop

Jag ber dig, snälla, titta på denna. David Stone gör det så bra att jag blir kär. Eller jag är redan kär i honom. Men jag blir det igen.


Produktionen av flaskan är en klassiker, så enkel, men så kraftfull... riktigt trolleri.

Time stands still


Now he walks alone

relax

Så skönt det var att sätta sig framför datorn nu.

Här ska jag sitta och ta det lugnt ett tag, sen blir det lite fotboll. Känner mig extra sugen idag. Senare ikväll ska jag över till Sissela, dricka öl, vara en god granne och trollkarl. Pepp.

Beppe Wolgers

Jag lever fortfarande

Trots utgång med Aner och Simon. Vill bara säga god natt. Sov gott alla mina trogan läsare.

PS. Borde sluta trolla när jag är ute, jag är för bra;) Får så många "förslag" jag inte vet hur jag ska ta mig ur.

Rest my chemestry

Det är natt. Jag behöver inte ens kolla. Jag är ganska säker på att det är natt.

"Ive made you, and now i take you back. Its to late but today I can define the lack"

"Love, can you love me babe? Love, is this loving babe? Is time turning around?"

"But there are days in this life when you see the teethmarks of time, two lovers divide"


"My best friends from Poland and, um he has a beard. But they caught him with this case in a public place, that is what we have feared"

"You make me wanna pick up the guitar and celebrate the myriad of ways that i love you"

"And now I select you, slow down I let you. See how I stun. See how I stun"

Ingen kan väl undra varför jag älskar Interpol?

Jag vet, jag ska lägga mig och sova. Fast ibland kan det där med att sova vara svårt, man kan vara trött men det spelar liksom ingen roll. Jag kan bli liggande och stirra rakt upp i mina jävla 5 meter i takhöjd. Allt kan snurra, jag behöver inte vara berusad, snälla tro inte det. Jag kan vara vid mina sinnens fulla bruk. Det snurrar bara i alla fall. Det snurrar i min skalle, det har det alltid gjort. Kommer alltid att göra. Jag vore ganska tråkig annars. Är jag tråkig? Tråkar jag ut dig? Har du orkat läsa ända hit? Läser du överhuvudtaget min blogg? Okej, vi byter ämne.

Ett nytt Big Bang? Jorden gick inte under va? Jag borde ha märkt det och det känns faktist inte som om världen är borta. Jag borde ha uppmärksammat det. Tänk om jag finns i ett paralellt universum? Eller vänta, universum är oändligt, vilket ska betyda att det finns oändligt många jag. Oändligt många "jag" som skriver detta inlägg precis just nu. Fy fan säger jag, en av oss borde fan ha vett nog att hoppa i sängen.

Det får bli jag, för ikväll blir jag ändå inte klok på mitt huvud. Nytt försök imorgon. Jag och alla oändligt många jag som finns någonstans... "out there"... woooow, X-files

tejpad fot

Det gick bra att spela fotboll idag trots min vrickning i fredags.

Ett antal lager med tejp gjorde susen, visserligen blir foten väldigt fixerad vilket bidrar till minskad rörlighet (vilket jag iofs ändå inte har någon) men hellre det än att återigen vrida sig i smärtor efter att ha trampat snett.

Annars så var jag i samma lag som Simon idag, mer målkåt än någonsin tidigare. Han sprang omkring värre än vad han tydligen gjorde på Jammin förra hösten, men han sprang bara åt ett håll. Fast så blev det iofs ett antal mål också. Inget så snyggt som de jag brukar slå till med, när jag väl slår till... vill bara poängtera det så att inte SImons ego blir för stort.


Obstacle


I wish i could eat the salt off your last faded lips

På behörigt avstånd

Från allt.

Lite så kan det kännas att sitta i tornet nuförtiden. Här har jag upplevt en hel del, jag har blivit lyckligast i världen, jag har blivit krossad. Allt i den röda soffa som står en meter till vänster om mig. Det är så nära men ändå så långt bort, det finns där i mitt huvud. Sentimental, here it comes. Ibland ja, det var så kort men ändå så viktigt för mig som person. Jag kanske förlorade på allt nu när man i slutändan sitter med ett facit. Men jag tror inte jag gjort annorlunda om jag haft det i min hand den 14:e april i år.

"för en gång skull i mitt liv ska jag våga göra vad som känns rätt för mig". Jag vågade och shit vad jag förlorade på det. Men för att citera Butters

- "Im glad that i can feel this way, I was happy but now im miserable. thats a part of life"


Jag har hittat något nytt och spännande .Att inte veta hur det ska gå men ändå känna att det kommer nog gå åt helvete är en ganska skön känsla.

Mitt hjärta har läkt och hittat nya vägar att gå vilse på

Today my heart swings


How are things on the westcoast?

It ends tonight


A weight is lifted
On this evening
I give the final blow.


Grattis Daniel!

Idag säger jag grattis till Daniel Odén, min ex-granne. Han fyller 21 och det uppmärksammas såklart här på bloggen. Han leve, Hurra! hurra! hurra! hurra!

Riktigt så farlig är han inte, så länge du inte blottar din handled för kampsportsexperten från de småländska skogarna.

4 av 6

Öl har jag hitills druckit.

Jag har handlat, ätit tacos, varit inne hos Sissela och tittat på fotboll. Jag har två öl kvar sen bär det förmodligen av mot trappan. Trolleri har jag hunnit med också, fick erbjudande om att komma och trolla på en skola i Täby. Känns faktist lite lockande, kommer ett seriöst erbjudande tackar jag JA.

"Life is turned"

Grannsamverkan

Återigen har klockan tickat iväg och blivit mer än vad den borde vara. Det känns som om det börjar bli någon slags ovana. Iofs brukar jag väl aldrig stämpla ut särskilt tidigt men de senaste dagarna har ändå varit lite mer än vad de kanske ska vara.

Spelade fotboll tidigare ikväll, gick väldigt mycket bättre än i tisdags. Ett tråkigt avslut dock. Trampade som så många gånger förrut snett ocg tvingades avgå tidigare än planerat. Mitt ledband har inte varit helt sen jag skadade det första gången, vilket var den 10:e maj 1999 (bara för att visa på mina autentiska anlag), Nu har jag väldigt lätt att trampa snett.

Andra halvan av kvällen blev bra mycket bättre, promenad in till synddonken med Aner, Sissela och hennes kusin Carolina. Väl hemma i tornet har jag haft en privat uppvisning (nej, inte så) i trolleri för de båda Stockholmarna. Succé är väl ordet som bäst beskriver min prestation ikväll. Det blir aldrig tråkigt att se folks ögon nästan ploppa ur huvudet när de ser att kortet jag la i deras hand har ändrats och istället bytt plats med det kort jag själv tre sekunder tidigare haft i min hand. "Det är så man blir stolt över att ha dig som granne"

Ja, baske mig. Det är fanimej ljusare tider på gång och då är ändå hösten redan här.

Smokers outside the hospital doors


Say goodbye to everyone you have ever known
You are not gonna see them, ever again

efterfest

Det blev en lite längre kväll en vad jag hade räknat med.

Jag blev hipp som happ värd till en efterfest ikväll. Jag, Aner, Simon och min nya granne Sissela har lagat pasta och mummsat i oss. Simon stod i köket och styrde och ställde. "Johan, ska man bryta av pastan innan man lägger den i kastrullen?". "Johan, lyser det en lampa om det kokar över?". Trots detta så blev det i alla fall pasta till oss hungriga.

Det är annars kul att ha kontakt med någon av sina grannar här på våning 11, det är inget man är bortskämd med. Vi har lovat varandra att träffas och laga mat nästa vecka. Vi lovade att vi skulle hålla det löftet också. Så vi får se till att göra det.

Nåja, det har varit en trevlig kväll. Nu ska jag nog lägga mig.

new shit

Skvallerpressen är igång.

Ryktet går att läsa här. Ja, det är saker på gång. Får se inom vilken tidsrymd det blir dock. Tänker inte stressa mig iväg i alla fall.

Annars så var jag hos frisören igår. Det var en mycket pratglad tjej som klippte mig, annars brukar jag ha svårt för att prata när jag är hos frisören. Men inte denna gång. Det blev prat om min utbildning, film och trolleri. Sen när jag reste mig ur stolen så hade förlorat en stor del av min "frisyr". Måste dock säga att det var skönt, hölass, luftslott... icke längre!

would you walk all over me?


Now dont drown in your tears babe
I will always be there

ändrade planer

Tänkte skriva ett nostalgiskt inlägg här.

Jag hade allt klart för mig, inledningen, fina formuleringar, ett starkt slut. Men jag vet att nostalgi enbart är att ta ett steg tillbaka så jag skiter i det, ändrade planer. Jag kan i alla fall skjuta på det om inte annat.

Kan istället berätta att jag fått en hel del skamliga förslag ikväll. Trolleri kan leda dig in i en helt ny värld. En värld jag helst håller mig utanför en stund till. Så jävla desperat är jag inte.

ta ett kort, visa det inte för mig... ohh, nu är det på toppen... jag fattar inte vad som är så jävla konstigt med det. Titta på mina händer för helvete, det är jag som gör att kortet hamnar på toppen. Snälla öppna dina ögon och fatta någon gång.

The first day of Autumn

Nu är den här, hösten.

I vanliga fall den värsta delen av året. Idag känner jag dock att jag tar emot den med öppna armar. Även ovänner kan försonas.

Jag tänker se den som en nystart. Möjligtvis en nystart med inslag av saker som är bekanta. Tornet är dött, jag känner ingen glädje av att vistas här längre. Jag har överlevt två grannar, jag tänker inte överleva en tredje. Det är dags att jag går vidare i livet, jag tror det är dags att bli vuxen nu. Jag har alltid trott att känslan av att vara vuxen ska komma med tiden. Men kanske är det så att bli vuxen är ett beslut man måste ta.

Man måste väl bli vuxen innan man kan bli gammal? Även om jag verkar försämra mina chanser att bli just gammal. Jag borde kanske få en smäll på käften nu.

Ge mig något att vilja bli gammal för.

RSS 2.0